Concerthistorie

Tonight, Ode aan Bernstein

Het Nieuw Kamerkoor Delft heeft op 27 mei 2018 een ode gebracht aan componist Leonard Bernstein.
Alt/mezzosopraan Boukje van Gelder, pianist Luba Podgayskaya en percussionist Andrea Petracca hebben meegewerkt aan het programma. Danseressen van de VAK Delft hebben gedanst.

De Federatie van Delftse Zangkoren heeft in de persoon van Ton Milani de volgende recensie geschreven.Stedelijk Kerstconcert 2017

Het Nieuw Kamerkoor Delft heeft op 16 december 2017 samen met andere koren deelgenomen aan het Stedelijk Kerstconcert van de Federatie Delftse Zangkoren. We hebben onder andere werken gezongen van Kodaly, Poulenc, Tavener, Lauridsen en Oostenbrug.


FDZ Korenpresentatie 2017
Samen met andere koren heeft het Nieuw Kamerkoor Delft op 28 oktober 2017 meegedaan aan de korenpresentatie van de Federatie Delftse Zangkoren.


100 jaar De Stijl

Op 25 juni 2017 voerden we het programma 100 jaar De Stijl uit. Dit bestond uit een lezing door koorlid Josée Claassen en een muziekgedeelte. Aan het concert werkte verder pianist Ruben Plazier mee. Het was tevens het laatste optreden van onze dirigent Raymond Honing bij het NKD.
Songs and Sonnets

Op 5 en 6 november 2016 voerden we in het kader van de 400ste sterfdag van William Shakespeare het concert Songs and Sonnets uit. Aan de uitvoering werkten naast het koor de sopraan Wendy Roobol, de klavecinist Krijn Koetsveld, een strijkersensemble en een aantal dichters van de Poëziewerkplaats in Delft mee.
Passie verbeeld

Op 11 maart 2016 vond de uitvoering van het concert Passie verbeeld plaats. Hierbij werd de kruisgang van Jezus belicht met a capella zang, muziek van de cellist Joachim Eijlander en schilderijen van lokale kunstenaars.
Concert Geervliet

Op 8 november 2015 hebben we met dezelfde strijkersgroep, organist en bariton als op 7 november een concert gegeven in de LieveVrouwekerk van Geervliet. De sopraanpartij werd deze keer vertolkt door Wendy Roobol.

Scratch Requiem van Fauré

Op 7 november 2015 heeft het NKD een scratch georganiseerd rond het Requiem van Fauré. Na een dag repeteren in samenwerking met een strijkersgroep o.l.v. Karin Kemper, organist Cees van der Poel, sopraan Jeannette van Schaik en bariton Robert Brouwer hebben we het concert aan het eind van de middag uitgevoerd  in de Hofkerk van Delft.


Schoonheid en Troost

Op 4 juli 2015 heeft het NKD het programma Schoonheid en Troost uitgebracht. Centraal daarbij stond het Requiem van Fauré. Daarnaast zong het koor composities van Saint-Saëns en Poulenc en voerde het strijkersensemble werken uit van Ravel en Saint-Saëns.

Kerstconcert

Op 13 en 14 december 2014 heeft het NKD een kerstprogramma gepresenteerd. Naast composities van onder meer Distler en Lauridsen werden ook bewerkingen van bekendere kerstmelodieën ten gehore gebracht. Hierbij werd a capella zang afgewisseld door gedichten en een kerstverhaal van Godfried Bomans.


Confrontations

Op 5 en 6 juli 2014 heeft het NKD in het kader van het 30-jarig jubileum twee concerten gegeven. Hierbij werden composities niet ouder dan 30 jaar uitgevoerd van vier Nederlandse componisten. Dit in samenwerking met de altviolist Ruben Sanderse, de pianist Frank den Herder en de dansgroep Choreolab o.l.v. Sanne van der Put.Carte Blanche

Op 24 november 2013 heeft het NKD in de Lutherse Kerk in Delft in samenwerking met de pianist Frank den Herder het concert Carte Blanche uitgevoerd met muziek van componisten die allemaal op hun eigen wijze geprobeerd hebben om nieuwe richtingen in de muziek te bepalen.
 Eigenwijs

Op 15 maart 2013 heeft het NKD in de Lutherse Kerk in Delft het concert "Eigenwijs" uitgevoerd met muziek van componisten die hun eigen gang gingen tegen de gevestigde muziekstijlen in.
 

La belle


In juni 2012 heeft het NKD in samenwerking met de organist Cees van der Poel in de Waalse Kerk in Delft met als titel La belle, een programma met muziek van Franse componisten en door Franse muziek beïnvloede componisten.
 

"Denn wovon lebt der Mensch?" Berlijn in het Interbellum

In november 2011 heeft NKD in samenwerking met Antje Lohse en Julia Urinyova een succesvol dubbelconcert: gegeven, eerst voor Die Deutsche Bibliothek in Den Haag, en daarna in het Floratheater in Delft.

De Federatie van Delftse Zangkoren heeft het concert bezocht en hierover een mooie recensie geschreven.

  
ontwerp: P& ontwerp | bouw: Benno Kruit